top of page

3 CONCEPT

WEARE

Vad kan vi hjälpa

dig med?

På den här sidan hittar du de tjänster vi erbjuder i We Are Mountain. Vi har en ganska stor bredd i ämnen och vi gillar både de små utbildningslokalerna och de stora föreläsningssalarna. Det som förenar allt vi gör är passionen för förståelse och relationer och vår nyfikenhet för människor och mänskliga beteenden.

FÖRELÄSNING

Vi älskar att föreläsa. Här finner du de nio koncept som vi oftast levererar. I de flesta fall gör vi förstås justeringar i dem för att passa just er och er målgrupp. De flesta av våra föreläsningar är mellan 45 och 90 minuter långa men också det planerar vi tillsammans. Med de här ämnena möter vi både stora personalgrupper inom kommuner och regioner och mindre intresseföreningar eller nätverk samt både små och stora företag. Hör av er för referenser!

1

KOMMUNIKATION

Såväl kreativitet som trygghet kräver tydlighet. I en värld där allt mer flyter ihop behöver vårt ledarskap komma med tydliga riktlinjer om befogenheter, ansvar och självledarskap. I den här föreläsningen får ni redskap för att ta ert ledarskap på allvar och strategier för att sätta tydliga ramar - inte minst viktigt ju yngre medarbetare du möter på jobbet. ​

Vanor äter värderingar till frukost. De flesta organisationer har idag en uppsättning värderingar som riktlinjer för sin verksamhet. Men om värderingarna bara blir fina ord på väggen så gör de inte mycket nytta - det är våra vanor som styr oss. Hur formar vi vanor som förstärker våra värderingar istället för motsäger? Och hur kan vi som ledare leda oss själva till goda rutiner? I den här föreläsningen får ni verktyg både för den enskilda ledaren och er organisation när det kommer till att forma goda vanor som i sin tur odlar en god kultur.

Är kulturen något som sitter i väggarna? Eller är det nåt som vi faktiskt kan odla - och därmed också varsamt gödsla med rätt ingredienser. I den här föreläsningen får ni verktyg för att tillsammans sätta ord på er kultur och för att ta ansvar för hur den växer och utvecklas.

Vad är kultur? Svenska arbetsplatser är idag fyllda av mångfald. En del för att de har medarbetare som kommit till Sverige från många delar av världen. Andra för att man har kollegor eller kunder som sitter på andra sidan jorden och som man ska försöka hålla goda relationer till. Hur kan vi göra varandras kulturer begripliga och hur kan vi skapa en arbetsmiljö där nyfikenhet, vilja till samförstånd och gemensam utveckling får stå i centrum? I den här föreläsningen har vi också möjlighet att gå in specifikt på de kulturkrockar som kan riskera att uppstå mellan specifika länder utifrån de nio vanligaste parametrarna vad gäller kulturella missförstånd. 

Sverige är ett av de mest sekulariserade länderna i världen. Samtidigt besöker mer en hälften av världens befolkning fortfarande en helig plats - som ett tempel, en synagoga, en kyrka eller en moské - minst en gång i veckan. Och på svenska arbetsplatser får frågor om slöjor och fastemånader allt mer utrymme. Hur ska du som chef - eller ni som organisation - möta upp troende medarbetare eller bemöta frågorna om tro när religionsfriheten plötsligt krockar med frågorna om arbetssäkerhet eller schemaläggning? Och tror folk verkligen på riktigt eller är alla bara en produkt av sin kultur och sin uppfostran?

Alla minns väl hur det var att vara ung? Jo, fast det är inte nu som det var då. Faktum är att om du har fyllt 22 så har du väldigt liten aning om hur det är att vara ung idag. Låt oss ta er med på en resa genom de generationer som idag möts på våra arbetsplatser. Hur kommunicerar vi? Vad värderar vi som viktigt? Hur ska vi mötas? Och är de unga så lata och illojala egentligen? Eller är det vi äldre som inte fattat vad som är viktigt på riktigt? 

Svenskarna är ett lagidrottande folk. De flesta barn provar på hockey, fotboll eller någon annan bollsport under skoltiden och padelhallarna fylls av spelare i alla åldrar. Hur skapar vi en fungerande läktarkultur för föräldrar? Mitt bland salamiförsäljning, kiosktjänst och eviga skjutsningar; hur kan föräldrar vara ett gott stöd till sina idrottande barn? Den här föreläsningen håller vi ofta i samarbete med klubbar och föreningar och den följs ofta upp av processledning tillsammans med tränare och föräldrar.

Förtroende är något ömsesidigt som växer mellan människor som är grunden för tillit och att tro gott om varandra. I den här ledarskapsföreläsningen går vi igenom saker som vikten av uppmuntran och återkoppling, förtroendefull retorik, strategier för växande medarbetare och en ledares mod. Och vi påminner om de små men livsviktiga orden; hej, tack och förlåt. 

KOMMUNIKATION

Föreläsning

UTBILDNING 

Vi utbildar primärt på yrkeshögskolor och som underleverantör till större utbildningsföretag. Utbildningarna varierar från några dagar till flera veckor. Vi har goda referenser från YH-sektorn med kunder som Affärshögskolan, Hermods, Tranås Utbildningscenter (TUC) samt flera folkhögskolor. Som underleverantör har vi goda referenser från Nercia och School of Magagement (NSM).

2

Utbildning

PROCESSLEDNING

3

Ett par av oss har sin bakgrund inom projektledning och eventplanering. Det gör oss till vana guider för er personaldag eller konferens. Vi är generalister när det kommer till eventteknik och förstår behoven i allt från god ledning från estraden till vikten av pauser och bra mingel med god mat mellan passen. De senaste åren har vi levererat större event till bl.a Region Örebro Län, Öbo, Emax, FSR och Global Leadership Summit. Vi har också programlett satsningen Business & Friends som nätverket Business Match stod bakom.

56536270_368399270435861_346668929971231

Vi har många års erfarenhet av att leda chefsdagar, ledarskapskonferenser och kickoffer. Vi förbereder och genomför presentationer, intervjuer och panelsamtal. Som eventplanerare har vi också ansvarat för större konferenser och hjälper er gärna med kontakter till teknikleverantörer och liknande.

Moderator

183553367_2563426003962193_5801357992797

Det senaste året har vi vant oss vid möten i digitala miljöer, men vi har också lärt oss att de kräver en del. Här kommer vårt koncept med digital facilitering in. Låt oss skapa mötet, släppa in deltagare, förbereda undersökningar, moderera chatten och fördela ordet. Vi jobbar också med dubbel facilitering där en av oss modererar mötet framför kameran och en tar hand om de digitala detaljerna.

Facilitering i digitala miljöer

56485541_269853927224484_373420814097186

Behöver er ledningsgrupp ta ett nytt grepp om visionen eller är ni i uppstarten av något nytt? Vi tar med vår verktygslåda av kreativa processredskap och möter upp er i längre och kortare processer. Här gör vi allt från sex månader långa processer där vi tittar på alla delar i en organisation till kortare kickoffer där vi startar upp processen för ett nytt verksamhetsår.

Processledare

35660821_10157821990137588_1584650431789

Om man tar moderatorn från dagen och klär upp i höga klackar eller fluga får man plötsligt galans konferencier. Här har vi erfarenhet av att ha lett prisutdelningar, jubileumsmiddagar och galakvällar. Vi hänger på er hela vägen tills dansgolvet stänger.

Konferencier

Processledning
bottom of page