top of page
Sök
  • Josefine

Tipslista för vilsna ledare


Är du en av de där ledarna som gömmer dig bakom din arbetsroll för att slippa möta folk i privata sammanhang? Undviker du släktkalas och börjar du prata om ert senaste projekt på jobbet när du väl måste möta fastrarna på julmiddagen?

Här är en liten tipslista till dig som behöver bättra på ditt sociala självförtroende!

  • Utsätt dig för situationer som du tycker är utmanande. Gå på fester, bjud någon på fika som du aldrig har umgåtts med förut. Ge dig den på att hantera situationer som egentligen skrämmer dig. Men lägg in gott om tid med vila efteråt. Att utsätta sig för saker vi tycker är svåra tar kraft.

  • Gå inte på myten om att ensam är stark. Ta hjälp av människor runt omkring dig, släpp in ett par vänner i dina tankar och din process. Be dem att pusha dig, be dem att ta sällskap med dig till de där sociala tillfällena du tycker är skrämmande.

  • Läs på! De senaste åren har det kommit många bra poddar, böcker och artiklar kring att, till exempel, vara introvert och högkänslig för sociala intryck. Om du känner igen dig i sådana beskrivningar, lär dig så mycket som möjligt om hur du kan träna dig socialt. Men försök att inte gömma dig bakom de etiketterna heller. Utmana dig själv även där!

  • Bestäm dig för vilka människor du speglar dig i. Vi vill så gärna vara omtyckta av alla. Och det är lätt att upplevas som ängslig och själv känna sig splittrad om vi söker bekräftelse hos alla vi möter. Bestäm dig för vilka personer i din närhet som du lyssnar på när det kommer till att berätta vem och hur du är.

  • Var snäll mot dig själv. Även här jämför vi ofta våra egna svagaste sidor med andras starkaste. Du kommer inte att lära dig det där som du vill bli bättre på över en natt.

  • Våga vara ensam. Välj den goda ensamheten. Inte den ensamhet som handlar om att du inte dyker upp för att du inte vill utsätta andra för dig, eller för att du tror att du inte kan bidra. Utan den ensamhet som hjälper dig att hitta rätt i dig själv och som laddar dina batterier. Inte minst som ledare behöver du lära dig att tycka om ditt eget sällskap.


31 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Trivs ni ihop på jobbet?

Vi ägnar stor del av våra vakna tid på jobbet. Det blir lättare om vi faktiskt trivs. På We Are Mountain vill vi hjälpa er att se på er själva utifrån och uppifrån en stund - vi vill ta med er upp på

Fredrik om ungas engagemang i kyrkan

Fredrik intervjuades i tidningen Dagen om ungas engagemang i kyrkan. Hur ser engagemanget ut och hur kommer det att se ut i framtiden. - De unga motiverar sin tro tydligt utifrån det som kan kal­l­­as

bottom of page